Mina läsmål för 2018

 
Hej på er, hoppas att ni mår bra och att ni ska hänga med en kompis ikväll. Jag ska på teater om en timme (vilket jag har tjatat om ett tag, så går det när man inte är där på länge), men nu sitter jag på bibblo och pluggar.
 
Untitled
 
Det fick mig att tänka på böcker och att läsa. Under 2017 läste jag nästan inga böcker alls. Utöver de sju böcker vi läste med skrivarkursen lyssnade jag på ett gäng böcker och höll kanske två fysiska böcker i min hand. Det tycker jag är så tråkigt. När jag var yngre läste jag så mycket böcker och tvingade mamma åka till bibblo med mig så att jag kunde låna hem fem-tio böcker till utöver de åttiofem böckerna jag hade på min "next book"-lista. 
 
toronto july 19th -17
 
Nu var det länge sedan jag lånade en bok. Om jag hamnar på bibblo så är det oftast för att plugga eller dricka en kopp te och gå och gömma sig i ett hörn med en kompis för att få snacka i fred. 2018 vill jag läsa mer. Mycket mer! Så inspirerad av Chrissy (som läst 55 böcker 2017, heja dig!!) tänker jag sätta upp några läsmål för 2018, här kommer dem:
 
- Läsa minst en bok i månaden utöver de jag läser för skrivarkursen. Det är alltså tolv böcker på ett år. Det är inte omöjligt Alma, kom igen nurå.
 
- Plocka upp minst tre engelska böcker. Jag vill läsa mer på engelska, vill känna ett flow även för engelska texter.
 
- Dokumentera alla böcker jag läser i Goodreads. Det verkar så kul att kunna ha överblick över vilka böcker man läser, kunna ha digitala "next book"-listor och följa andra läsande personer och vad de läser just nu. Ni kan följa mig här!
 
- Följa upp böckerna här. Ge en snabb recension eller bara uppdatera er med vilken bok jag drar med mig i väskan just nu.
 
- Prioritera ljudböcker över musik. Förra året lyssnade jag på över 55.000 minuter på Spotify. Jag tänker att någon av de tusentals minuterna kan jag lägga på en ljudbok istället.
 
7 oktober
 
Det var det! Har ni några läsmål för 2018? Och har ni något boktips? Pls hit me!
 
9 kommentarer

vecka 5

 
vecka 5
 
pic.
 
Vi kanske får börja sammanfatta veckan på tisdagar istället, det verkar vara då jag finner mig tid för att skriva ner den i alla fall... Eller så får jag bara börja ta tummen ur på söndagar och planera mina dagar. Vi får se när jag lär mig. Hur som! Den här veckan är rätt fullspäckad, minst en kul grej per dag! Vi hoppar in tycker jag:
 
Veckans att göra:
Planera infoträffen vi ska ha med nya tävlingsåkare på lördag. Jag och Vilma ska som domare gå igenom bedömningssystem och sånt. Snark kankse vissa tycker men jag är väldigt taggad på detta. Ska också bädda rent, städa toan, diska, dammsuga, svabba golv, piska mattor. Ja allt sånt jag brukar göra.
 
Veckans skrivande:
Tre personbeskrivningar och feedback på förra veckans miljöbeskrivningar. 
 
Veckans bok:
Nu bok till skirvkursen! Jag kallade honom slipsen, denna är jag välidgt taggad på. Vad jag förstår så utspelar den sig i Japan och om en kille som lämar en isolering och lär känna en man som äter lunch på samma parkbänk som han börjar hänga på. Vi får se hur den är när jag väl börjar läsa.
 
Veckans tråkiga (och absolut jätteviktiga):
Skicka in svarsblanketter till två tävlingar jag ska vara domare till och registrera lite konståkningsgrupper. Om det är något jag är väldigt kass på så är det administrativa uppgifter. Det är som att min hjärna tänker att "ja okej Alma, nu gör vi det här" och glömmer bort exakt vad det är jag ska göra en sekund efter så det slutar med att jag alltid lämnar in grejer i sista minuten. Om jag hade haft ett eget företag så hade mitt första strategiska beslut varit att ta in en extra person som bokför och tar hand om allt det jag helt enkelt är kass på.
 
Veckans häng:
Oj oj oj, här händer det grejer ska ni veta. Ikväll ska jag till Lillan med ett gäng bästisar och se på pop- och rockeleverna från Framnäs som har spelning. Imorgon ska jag och de andra i tränarkåren gå på teater. Cabaret blir det och jag skulle  i n t e  ha kunnat vara mer taggad. Teater jag saknar dig i mitt liv. På torsdag ska jag och Ellen mest troligt se Ted på bio, på fredag är det afterwork med mitt Telia-team, lördag ska jag och Lina se William Spetz föreställning på Kulturns hus och så ska jag på nittonårsfest. Phu, sen på söndag blir det skirdskoskola och vuxengrupp som vanligt. Pang bong, sen är veckan slut.
 
Veckans serie:
The Good Wife!! Trodde aldrig att detta skulle hända men jag ser alltså på en serie som är avsnitt som är längre än 30 minuter. Mitt tålamod räcker sällan så långt, men den här klarar jag av att se flera avsnitt på raken av. Handlar om Alicia, en advokat vars man sitter i fängelse och hänger i domstolar och kickar ass. Gillar henne väldigt mycket.
 
Veckans "educate yourself": 
Se på den här videon om historien bakom konståkningsdräkter. Kan ändå vara kul för någon utomstående också tänker jag.
 
Veckans snörapport:
Okej, jag vet att det här är i Oslo men jag överväger ändå att på riktigt ta skidorna till Telia-huset istället för att åka buss. Om man genom över isen går det lätt mycket snabbare än att ta sig via stan och sen gå bort mot hamnen. 
 
Veckans pepp:
Kanske en gammal lista men men. Om du har en dålig dag, ge dig själv tio minute och bläddra igenom den här listan! Instant ångestdämpande.
 
11 kommentarer

eld

 
eld
 
eld
 
eld
 
Igår gick jag hem tidigare från jobbet och tänkte göra några matlådor till nästa vecka. Jag gjorde pizza för att sen börja med en tomatsoppa. Om det finns något enklare eller godare än tomatsoppa så säg. Sedan gjorde jag misstaget som alla på hemkunskapen alltid har varnat mig för. Ha alltid ett lock nära när du ska laga mat med olja. I med rapsolja i den varma kastrullen, precis när jag ska hälla i löken för att fräsa kommer lågorna. I min panik glömmer jag bort att ett lock kväver elden. Istället kastar jag mig på brandfilten som jag fick av mamma och pappa i julklapp (tack tack tack) och fäller den över elden. Tack och lov så dog elden efter en liten stund. Lägenheten står kvar och jag lever. Däremot fick jag några vita blåsor på fingrarna när jag försökte släcka elden (i min panik ringde jag 11-77 och sprang till jourcentralen för att checka dem, ingen fara huden ska växa tillbaka). 
 
Jag som alltid varit så rädd för eld. Min första tanke när jag ser Mjölkis när jag kommer hem är om det brinner nu eller inte. Under hösten har jag varit så orolig när lägenheten saknat både brandfilt och brandsläckare. Som tur var fick jag ju en solstickan-filt i julklapp och har kunnat sova någorlunda lugnare om nätterna. Så tänk på det kompisar, ha alltid något att släcka elden med nära tillhands. Plötsligt händer det liksom. 
 
eld
 
Och för er som undrar hur det gick för pizzan så kan jag lugna er med att den överlevde OCH att den blev sjukt god. Förutom tomatsås och ost hade jag på broccoli, pesto, paprika, grönkål, mozzarella och quornbitar. Kallar den för "Livets-grej-herregud-varför-har-jag-ej-gjort-denna-förut", varsågoda att kopiera.
 
Ikväll hade jag tänkt att laga tomatsoppa igen. Tänker att det är som att rida eller åka skrillor. Man ska fort upp på hästen/isen för att inte bli rädd. Tänker inte låta några lågor stoppa mig från att våga laga mat, herregud. 
 
4 kommentarer