Sacré Coeur och ett ton nya kläder.

 Idag när vi vaknade upp hade vi absolut ingen aning om vad vi skulle göra med våran sista dag i Paris. Igår gjorde vi nästan alla stora turistgrejer på en och samma dag, plus att vi gjorde bort alla små boutiquer vi ville besöka och alla gator vi ville gå på, så det fanns som inte så mycket vi visste att vi ville göra som fanns kvar.
 
Men tillslut efter lite plannerande och brainstorming bestämde vi oss för att strosa runt i kvarteren runtom Sacré Coeur eftersom de är så extremt fina.
 
Ride in peace everyone.
 
Eftersom Sacré Coeur ligger så högt upp så måste en ta sig igenom många trappor för att ta sig dit.
 
Denna boutiquen "Recto Verso" var verkligen helt underbar!! Tanten som ägde den var verkligen som gjord för att äga en egen boutique. Hon kunde ingen engelska och vi kunde ingen franska, men det var som att vi förstod varandra ändå. Det var som att vi förstod hennes franska. Hon var helt enkelt helt underbar och så mysig och vi fick med oss två par skor (ett par till mig och ett par till mamma), en väska till mamma och en kappa till mig.
 
Jag älskar när det blir som små minidjunglar mitt i storstäder.
 
Vi kom fram till ett kvarter med massor av konststånd och små boutiquer, och jag köpte lite fina burkar och ett fint paraply med Paris stadssiluett på.
 
Pappa ville ta en bild mitt i gatan.
 
Ännu en (mini)djungel.
 
Detta var typ det vackraste huset vi såg på hela dagen.
 
Med världens mysigaste café på bottenplan.
 
Jag med min ruffsiga lilla lejonman.
 
Remember to be really REALLY safe, okay?
 
Dröm-Vespan.
 
Efter att ha strosat runt Sacré Coeur så hamnade vi vid Moulin Rouge. Jag köpte ett kaxigt litet anteckningsblock som ett fint minne, haha.
 
Sen gick vi hem för att äta lunch, och mamma köpte med sig lite honung i den gulligaste förpackningen.
 
Efter lunchen lämnade jag och mamma hotellrummet för att gå till Les Halles för att shoppa lite och Isac och pappa gick till ett militärmuseum.
 
Jag shoppade ganska mycket idag, lite för att kompensera gårdagens minishopping.
 
Saxen, klistermärkerna, bokstavsdekoren, mason jar, virknålarna: HEMA | Beauty Blender: Forever21
 
Paraplyet, plåtburkarna, muggunderläggen: olika stånd utanför Sacré Coeur | anteckningsblock: Moulin Rouge
 
Blå klockad kjol, svart cirkelkjol: Forever21 | Mochakjol: Tally Weijl (jag fick verkligen inte till en bra bild på dessa, så synd för de är verkligen jättefina!!)
 
Pyjamas, strumor och hårband: Forever21
 
Ballerinaskor: någon cool boutique i Paris | "Chunky heels": Forever21
 
Basically alla tröjor förutom den med hundar på: Någon boutique i Paris | Hundtröjan: Forever21
 
Efter Les Halles gick jag och mamma hem igen, vi åt middag och nu ska vi sova snart. Våra eftermiddagar här i Paris är verkligen inte så innehållsrika, men en orkar inte så mycket mer efter att ha gått en hel dag i värmen...
 
Men det var nog allt för idag, imorgon åker vi hem och det är jättesorgligt. Men vi får träffa Kyris igen efter 10 långa hundfria dagar, så det är bra i alla fall.
 
Puss och kram!
0 kommentarer

Turister och minishopping.

Idag fick vi sovmorgon!!!! Till nio!!!! Sen fick vi dra oss upp ur sängen för att duscha, äta frukost och ge oss ut på Paris gator. Idag fick bli en liten turistdag på förmiddagen, och sen så blev det lite mer shopping.
 
Louis Armstrong har tydligen bott på vårat hotell.
 
Först gick vi till Champs-Élysées och vandrade mot triumfbågen.
 
Den är finfin, men rondellen runtom den är ett helvete. 
 
Efter triumfbågen bar det vidare mot nästa turistattraktion, eiffeltornet.
 
Eiffeltornet var också superfint och vi åt lunch i parken nedanför. 
 
Notera mina fina markeringar på kartan.
 
När lunchen var uppäten började vi gå mot våran sista turistattraktion som var Notre Dame. Vi gick hela vägen efter floden Seine.
 
På vägen fanns det olika aktiviteter och fina saker att göra. Vi hittade ett litet växthus där en tydligen kunde meditera.
 
Fast det var ganka svårt att hitta ett inre lugn med en spegel i taket.
 
Jag och Isac klättrade också på en lekplats.
 
Sedan spelade jag och Isac någon sorts bollspel (har ingen aning om vad det heter) medan mamma och pappa sov en stund i varsin solstol.
 
Vi gick förbi massor av broar.
 
En av dem var den berömda "love locker bridge". Det var så fint att se så mycket kärlek på ett och samma ställe.
 
Love is in the air.
 
Den sista biten mot Notre Dame var full med små söta konststånd. Jag köpte den klassiska affischen från andra världskriget med en kvinna som spänner musklerna som säger "We can do it!". Jag kan visa er när jag kommer hem, för nu ligger den ordentligt nerpackad.
 
Till sist kom vi fram till Notre Dame.
 
Vi såg tyvärr inte Quasimodo, men klockorna ringde så fint så någonstanns höll han nog hus.
 
Efter att vi checkat in Notre Dame så skildes vi åt. Jag och mamma fortsatte söderut för shopping och pappa och Isac gick tillbaka till hotellet.
 
Jag hittade en cool affisch där några superhjältar bytt kön.
 
Och sedan fick jag tydligen heta "Orma" på Starbucks....
 
Lite mer streetart på Paris gator. Jag och mamma hittade en jättecool affär där en kunde köpa kläder per kilo pris. Jag köpte en superfin och äkta (!!?) cheerleadingkjol för bara 100 kr!!
 
Sen tog vi oss mot "Rue Keller" (tack Monalisa för tipset!!) som är som en japansk/asiatisk gata med massor av fint puttinutt. Jag köpte en totoromugg och en kortlek med sailor moon-tryck.
 
Sen kom vi fram till en butik som funnits på min bucket list typ aslänge, och det var lolitabutiken "Baby, the stars shine bright". Nog för att det billigaste du kommer hitta därinne är ett par knästrumpor för 180 kr, men det var coolt att bara kolla lite.
 
Alla klänningar är så fina!
 
Eftersom jag och mamma gick så långt bort från hotellet åkte vi med tunnelbanan hem. Jag kan tycka att det är ganska mysigt att åka tunnelbana med så mycket folk att titta på och fundera om. Liksom ibland kan en undra varför en person bestämt sig för just de kläderna, eller vaför en annan person är just här just nu, eller kanske vad en tredje person ska göra härnäst. Det tycker jag och mamam är ganska kul att fundra på.
 
Sedan klev vi av tunnelbanan och gick hem mot hotellet. Där stannade jag efter ungefär åtta och en halv timmes springande på stan. Mamma och pappa gick och handlade mat, och sen åt vi middag på hotellet och slösurfade tills vi gick och la oss.
 
Min lilla minishopping från min dag i Paris. Affischen är ihoprullad, kjolen är köpt per kilopris, muggen är med Tototro och kortleken är med sailor moon.
 
Puss och kram!
1 kommentar

Första dagen i Paris.

Igår steg vi upp tidigt, tidigt för att påbörja våran resa mot Paris. Bönderna demonstrerade fortfarande så vi fick ta flera omvägar för att komma runt dem. Men det gick relativt snabbt och smärtfritt fram, så det var okej. Efter ungefär två timmars bilfärd stannade vi på en outlet utanför Paris och handlade lite. Vi passade på att äta lunch på donken när vi ändå höll på.
 
Men efter maten fortsatte vi raka vägen in mot Paris. Vi bor i det 9:onde aristodentet så vi var tvunga att ta oss förbi triumfbågens rondell för att komma till hotellet, och _det_ var en upplevelse... Rondellen är jättestor med många utfarter, plus att det kom supermånga bilar från alla håll och kanter och alla skulle ut och in överallt, så det var bara att trycka sig in, igenom och ut ur rondellen och hoppas på att inte bli påkörd. Men vi lyckades och tog oss till hotellet helskinnade.
 
Hotellet ligger som i en liten gränd och är ett sorts boutique-hotell med en asfrän inredning (nästan lite porrig, haha) och det har spelats in flera filmer här och stora tidningar som Elle har haft plåtningar i de olika hotellrummen. Något som jag tycker är ascoolt.
 
Jag fullkomligen älskar hotellrummet!! Allting går i rött, svart, vitt och grått och på väggarna hänger det foton från olika plåtningar som gjort på hotellet.
 
Fönstrerna är väldigt stora och ligger mot en innergård där allt alla säger ekar uppåt. Så vi kan sitta och tjuvlyssna på britterna som har sitt hotellrum en våning ner.
 
Detta är vad jag köpte på outletten, ett puder, en concealer och en rouge. Allt från L'Oréal.
 
Vi har även en fin klädstång och en mindre fin lillebror på rummet.
 
Toaletten har jättefint ljus, men har tyvärr en spegel som sitter lite för högt upp. Så inga selfies för mig.
 
Men efter det att vi hade rekat färdigt på hotellrummet så gick vi en liten promenad till Sacré Coeur.
 
På vägen dit stannade vi i några boutiques.
 
Jag köpte med mig ett litet syprojekt, en gullig lite 50-tals inspirerad klänning som jag ska sy om lite.
 
Det är väldigt många trappor en måste ta sig upp för innan en tar sig till Sacré Coeur.
 
 Men utsikten därifrån är helt oekj.
 
Ännu fler trappor i det gröna.
 
Sacré Coeur.
 
Uppifrån kyrkan kunde en se nästa hela Paris. Ett perkeft exempel på en oändlig stad.
 
Stort Paris ft. liten Alma.
 
På vägen hem hittade vi lite gatukonst gjort med glaskross.
 
Väl hemma åt vi bara lite snabb middag och vilade. Det vart över trettio grader varmt ute igår, så det vra ganska välbehövligt.
 
Idag ska vi ut i Paris, kolla på lite turistgrejer och förhoppningsvis shoppa rejält. 
 
Puss och kram!!
0 kommentarer