Just nu

Stockholm i juli
 
 
Jag sitter i ett litet rum på Lärkan och tänker på hur tillfreds jag är med min tillvaro just precis nu. Bredvid mig sitter Viktor som ömsom svär åt ett piano, ömsom spelar melodier som får en att smälta inombords. Jag tänker på hur glad jag är över att ha honom.  Jag tänker på Ellen, på hur hon och jag har växt ihop under det senaste året. Jag tänker på hur våran teaterlärare sa till oss att Scenskolan kommer ni in på, det här visar bara vilka talanger ni är! efter att vi hade spelat upp en scen för honom. Jag tänker på alla människor jag lärt känna det senaste året, på hur mycket jag har förändrats och förbättrats. På alla tårar jag fällt och min bottenlösa sorg. Och så tänker jag på hur tacksam jag är, för att jag får vara där jag är just precis nu.
 
0 kommentarer

Lördag Oktober Stockholm

Hej på er! Lördag i februari hörni, snark. Låt oss hoppa till en lördag i oktober istället.
 
 
stockholm october -16
 
 
Den här lördagen var jag i Stockholm. Jag kände mig hjärtekrossad och fri, vilket är en konstig kombination som är svår att hantera. Så jag gick till Pannkakshuset och beställde in en tallrik med amerikanska pannkakor och en kopp te för att tröstäta lite. Jag satte mig vid ett bord vid ett fönster och spenderade en timme med att titta på människor som gick förbi och försöka trassla ut mina tankar och funderingar. Bredvid mig satt en mamma och hennes femåriga dotter och de såg kanske att jag var ledsen, för de sa att jag var fin i håret.
 
 
stockholm october -16
 
 
När jag var mätt i magen bestämde jag mig för att utforska Stockholm och hoppade på första bästa buss jag kunde hitta. Jag åkte några stationer, letade upp en annan buss, åkte med den, hoppade av, upprepade detta. Runt runt runt i Stockholm for jag. Det var första gången jag åkte buss själv inne i centrala Stockholm, och det är en form av kollektivtrafik som jag verkligen inte är van att använda i storstan. 
 
 
stockholm october -16
 
 
Till slut hamnade jag i Vasastan. Jag och William hade sett Passenger live där två dagar tidigare, så jag hittade någorlunda från busshållplatsen till pendeltågsstationen all by myself.
 
 
stockholm october -16
 
 
Jag tog en bild på en kille på perrongen bredvid för att jag kände mig lite som honom. Ensam.
 
 stockholm october -16
 
 
Och jag bestämde mig för att en dag ska jag ha ett förstahandskontrakt i ett pastellfärgat lägenhetshus i Vasastan. Allra helst med utsikt över andra pastellfärgade lägenhetshus. Sedan hoppade jag på pendlen mot centralen, åkte tunnelbana till Monki på Götgatan och mötte upp Amanda och hade en pangbra kompisdejt. Slut på lördag!
 
0 kommentarer

Hej då, Clara

pulkarace 2016
 
Clara, nyårsafton 2016
 
Igår kväll kom Clara förbi hem till mig och grät. Det var den sista kvällen hon kommer vara här på ett tag. Idag har hon tagit ett plan till Stockholm och imorgon kommer hon fortsätta sin resa till Karibien. Det är så sjukt att hennes äventyr har börjat nu!!! Och ännu sjukare är det att jag inte kommer få träffa henne på sex månader!!!
 
 
alma, clara och betty
 
Clara, en sommarnatt 2016
 
Så detta är till dig Clara: Tack för alla gånger du skjutsat hem mig från ishallen. Tack för alla kloka ord du har gett mig. 
 
 
bettys bal 2016
 
Clara, Bettys bal 2016
 
Tack för alla hundpromenader vi gjort tillsammans. Tack för att du alltid peppat och stöttat mig.
 
 
june 2015.
 
Clara, på hennes student 2015
 
Tack för ditt härliga skratt som hörs på flera mils avstånd. Tack för alla sena nätter du suttit i mitt kök, druckit te och snackat skit om allt som varit skit.
 
 
IMG_5864
 
Clara och Betty, midsommar 2012 
 
Tack för alla sena nätter du suttit i mitt kök, druckit te och snackat kärlek också. Tack för alla midsomrar, nyårsaftnar och fester jag fått hänga med dig på.
 
 
EM Helsinki 2009
 
Clara, Betty och jag, konståknings-EM i Helsingfors 2009
 
Och tack för att jag har fått lära känna dig, du är så så så viktig för mig.
 
0 kommentarer