10 SAKER ATT GÖRA NÄR EN ÄR LEDSEN.

Ibland blir en ledsen. Ibland gråter en bara en liten tår, ibland är en nerstämd flera dagar i rad. Men dessa saker får i alla fall mig att må lite bättre när det känns lite trist, så det kanske kan hjälpa någon annan som inte heller är så glad.
 
1. Lyssna på superbra musik! Den kan vara peppig om du känner för det, eller ledsam om du hellre känner för det. Så länge det går att sjunga med, helst lite för högt och ganska så falskt.
 
2. Stäm träff med en person som får dig att skratta bara genom sin blotta närvaro.
 
alma, bea och lina
 
3. Läs en bra bok, gärna en som du fått rekommenderad men inte hunnit läsa än.
 
4. Kolla på något som är roligt och som egentligen inte betyder någonting. Tips är Simpsons, Family Guy eller någon gammal barndomsserie.
 
gothenburg 2015.
 
5. Ta hand om någon eller något. Vattna dina vissna blommor, ge din lillbror en kram, ring din mormor, vad som helst. Att göra andra lite gladare brukar oftast göra en själv lite gladare.
 
6. Mysa till det! Det är faktiskt bättre att gråta under en mysig filt med ett fat kakor och tända ljus än att sitta i ett mörkt rum och frysa.
 
april 2015.
 
7. Titta på en "feel good"-film och skratta bort dig i 90 minuter.
 
8. Ta fram och kolla på roliga gamla bilder som får dig att minnas bra saker och kanske får dig att skratta lite.
 
pride 2014
 
9. Skriv brev eller listor eller andra texter som beskriver hur du känner. Ibland är det väldigt skönt att få skriva av sig.
 
10. Avsluta allt det sorgliga med att dricka mycket vatten. Att gråta stora floder resulterar allt för oftast i vätskebrist, och då är det väldigt skönt att dricka ett stort glas eller tre med iskallt vatten. Du bör dock undvika te eftersom det är vätskedrivande.
 
 
usa 2012
 
Puss och kram!
1 kommentar