eld

 
eld
 
eld
 
eld
 
Igår gick jag hem tidigare från jobbet och tänkte göra några matlådor till nästa vecka. Jag gjorde pizza för att sen börja med en tomatsoppa. Om det finns något enklare eller godare än tomatsoppa så säg. Sedan gjorde jag misstaget som alla på hemkunskapen alltid har varnat mig för. Ha alltid ett lock nära när du ska laga mat med olja. I med rapsolja i den varma kastrullen, precis när jag ska hälla i löken för att fräsa kommer lågorna. I min panik glömmer jag bort att ett lock kväver elden. Istället kastar jag mig på brandfilten som jag fick av mamma och pappa i julklapp (tack tack tack) och fäller den över elden. Tack och lov så dog elden efter en liten stund. Lägenheten står kvar och jag lever. Däremot fick jag några vita blåsor på fingrarna när jag försökte släcka elden (i min panik ringde jag 11-77 och sprang till jourcentralen för att checka dem, ingen fara huden ska växa tillbaka). 
 
Jag som alltid varit så rädd för eld. Min första tanke när jag ser Mjölkis när jag kommer hem är om det brinner nu eller inte. Under hösten har jag varit så orolig när lägenheten saknat både brandfilt och brandsläckare. Som tur var fick jag ju en solstickan-filt i julklapp och har kunnat sova någorlunda lugnare om nätterna. Så tänk på det kompisar, ha alltid något att släcka elden med nära tillhands. Plötsligt händer det liksom. 
 
eld
 
Och för er som undrar hur det gick för pizzan så kan jag lugna er med att den överlevde OCH att den blev sjukt god. Förutom tomatsås och ost hade jag på broccoli, pesto, paprika, grönkål, mozzarella och quornbitar. Kallar den för "Livets-grej-herregud-varför-har-jag-ej-gjort-denna-förut", varsågoda att kopiera.
 
Ikväll hade jag tänkt att laga tomatsoppa igen. Tänker att det är som att rida eller åka skrillor. Man ska fort upp på hästen/isen för att inte bli rädd. Tänker inte låta några lågor stoppa mig från att våga laga mat, herregud. 
 
4 kommentarer
Sandra

🙈 Tur att det inte blev värre. Vart sjukt sugen på pizza nu 😏

Alva Karlsson

Men oj! Uscha vad läskigt.. Tur att det gick bra! Pizzan ser ju sjukt god ut! <3

Emelie

Så skönt att det gick bra, läskigt med elden 🙈

Erica

Men usch så otäckt! Pizzan ser i alla fall galet god ut 😍