Första dagen i Paris.

Igår steg vi upp tidigt, tidigt för att påbörja våran resa mot Paris. Bönderna demonstrerade fortfarande så vi fick ta flera omvägar för att komma runt dem. Men det gick relativt snabbt och smärtfritt fram, så det var okej. Efter ungefär två timmars bilfärd stannade vi på en outlet utanför Paris och handlade lite. Vi passade på att äta lunch på donken när vi ändå höll på.
 
Men efter maten fortsatte vi raka vägen in mot Paris. Vi bor i det 9:onde aristodentet så vi var tvunga att ta oss förbi triumfbågens rondell för att komma till hotellet, och _det_ var en upplevelse... Rondellen är jättestor med många utfarter, plus att det kom supermånga bilar från alla håll och kanter och alla skulle ut och in överallt, så det var bara att trycka sig in, igenom och ut ur rondellen och hoppas på att inte bli påkörd. Men vi lyckades och tog oss till hotellet helskinnade.
 
Hotellet ligger som i en liten gränd och är ett sorts boutique-hotell med en asfrän inredning (nästan lite porrig, haha) och det har spelats in flera filmer här och stora tidningar som Elle har haft plåtningar i de olika hotellrummen. Något som jag tycker är ascoolt.
 
Jag fullkomligen älskar hotellrummet!! Allting går i rött, svart, vitt och grått och på väggarna hänger det foton från olika plåtningar som gjort på hotellet.
 
Fönstrerna är väldigt stora och ligger mot en innergård där allt alla säger ekar uppåt. Så vi kan sitta och tjuvlyssna på britterna som har sitt hotellrum en våning ner.
 
Detta är vad jag köpte på outletten, ett puder, en concealer och en rouge. Allt från L'Oréal.
 
Vi har även en fin klädstång och en mindre fin lillebror på rummet.
 
Toaletten har jättefint ljus, men har tyvärr en spegel som sitter lite för högt upp. Så inga selfies för mig.
 
Men efter det att vi hade rekat färdigt på hotellrummet så gick vi en liten promenad till Sacré Coeur.
 
På vägen dit stannade vi i några boutiques.
 
Jag köpte med mig ett litet syprojekt, en gullig lite 50-tals inspirerad klänning som jag ska sy om lite.
 
Det är väldigt många trappor en måste ta sig upp för innan en tar sig till Sacré Coeur.
 
 Men utsikten därifrån är helt oekj.
 
Ännu fler trappor i det gröna.
 
Sacré Coeur.
 
Uppifrån kyrkan kunde en se nästa hela Paris. Ett perkeft exempel på en oändlig stad.
 
Stort Paris ft. liten Alma.
 
På vägen hem hittade vi lite gatukonst gjort med glaskross.
 
Väl hemma åt vi bara lite snabb middag och vilade. Det vart över trettio grader varmt ute igår, så det vra ganska välbehövligt.
 
Idag ska vi ut i Paris, kolla på lite turistgrejer och förhoppningsvis shoppa rejält. 
 
Puss och kram!!
0 kommentarer